Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

(50 χρόνια μετά) The Rabbits "Looking in the Universe” από την B-otherSide /Lost Archives

Oι ροδίτες Rabbits είναι ένα από τα πρώτα επαρχιακά συγκροτήματα που είχαν την τύχη να  δισκογραφήσουν την δεκαετία του 60, κινούμενοι μουσικά πάνω στα μονοπάτια του garage  rock ήχου και να καταγραφούν ως πρωτοπόροι στον ελλαδικό χώρο. 

Πενήντα χρόνια μετά,  η ανασκαφή έφερε στο φως αρκετά ακυκλοφόρητα τραγούδια του συγκροτήματος, μαζί με  άφθονο φωτογραφικό υλικό, αποκόμματα τύπου της εποχής και άλλα πολλά ντοκουμέντα,  που καταγράφουν και σκιαγραφούν την γέννεση και την εξέλιξη της πορείας των Rabbits.  

Με βάση αυτό το υλικό, η B-otherSide /Lost Archives εξέδωσε 450 αριθμημένα αντίτυπα  β νυλίου, 250 σε μαύρο χρώμα και 200 σε πορτοκαλί, τα οποία περιέχουν 15 τραγούδια του  γκρουπ και συνοδεύεται από εξασέλιδο ένθετο με τους στίχους, φωτογραφίες και το  βιογραφικό σε ελληνική και αγγλική μετάφραση. 

Από αυτά, τα πρώτα 46 είναι σε μορφή  Box Set , το οποίο περιέχει έξτρα υλικό με ένα οκτασέλιδο βιβλίο με την προσωπική μαρτυρία του ιδρυτή τους, Γιάννη Rabbit Χαραλαμπίδη, καθώς και επιπλέον ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα της εποχής, μαζί με ένα cd το οποίο περιέχει 24  κομμάτια, από τα οποία τα 9 δεν υπάρχουν στην έκδοση του βινυλίου. 

Την επιμέλεια της κυκλοφορίας είχαν οι ίδιοι οι Rabbits, ενώ το mastering έγινε από τον Γιάννη Κύρη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: