Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ:The Brightness

Οι The Brightness δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη το 1965 από τους: Τακης Τσωνης (τραγουδι - κιθαρα),Ανδρεας Πετας (τραγουδι - κιθαρα), Βασιλης Αρβανιτιδης (drums) και Ανδρεας Κουζελης (μπασο - τραγουδι). 

Το 1966 κυκλοφόρησαν από την Philips (6129) το ένα και μοναδικό τους single, που στην μια πλευρά είχε το But why i can't  (στιχοι - Λευτερης Κογκαλιδης - συνθεση και τραγουδι - Τακης Τσωνης) και στην άλλη το Please come back (συνθεση - στιχοι - τραγουδι -  Ανδρεας Πετας). Λίγο καιρό μετά οι Brightness διαλύθηκαν. Το single είναι από τα coolector's items και λίγοι το έχουν δει ή και το έχουν πιάσει στα χέρια τους.



  Hints and Tips
Ο Τακης Τσωνης μετά την διάλυση των Brightness υπήρξε μέλος (φωνητικά) των Strangers και την δεκαετία του 70 των MAD- SUNSET.
Το κομμάτι But Why I Can't έχει συμπεριληφεί στις συλλογές  Ηλεκτρικά Όνειρα (VERTIGO 528 215-2), Beat It - Global Sixties Beatin' Garage Barrage (BOSS BT 66),  Worldbeaters Volume 6 (Krazy World ‎– KW006) και στην συλλογή με τίτλο 1966 της Polydor ‎(531 883-2).
Ο Λευτερης Κογκαλιδης έχει γράψει κομμάτια και για τους (επίσης Θεσσαλονικιούς) Olympians.

Δεν υπάρχουν σχόλια: