Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

(Δελτίο Τύπου) Το ντεμπούτο άλμπουμ των Lower Cut κυκλοφορεί από την Puzzlemusik την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου.

Οι Lower Cut ψάχνουν την ισορροπία μεταξύ της ποπ που τόσο τους ταιριάζει και του θορύβου που τόσο αγαπάνε.  Στο Off My Head παίζουν δυνατά και βρίσκουν αυτήν την ισορροπία συνδυάζοντας εύθραυστα φωνητικά με ηλεκτρικά ξεσπάσματα.  “we're living in between / we choose our own deliverance” * 

Το “(Some Random Summer) Rain”, το εναρκτήριο τραγούδι του Off My Head, είναι ήδη γνώριμο μιας και κυκλοφόρησε σε digital single το καλοκαίρι που μας πέρασε, συνοδευόμενο από το καινοτόμο video-clip του Κωνσταντίνου Νησίδη, αγκαλιάστηκε από το ραδιόφωνο και λειτούργησε σαν μια πρώτης τάξεως συστατική επιστολή.      

Η έκπληξη έρχεται από τα τραγούδια που το ακολουθούν στη ροή του άλμπουμ. Είτε πρόκειται για δυνητικά singles, προορισμένα να κολλήσουν στα decks των ραδιοφωνικών παραγωγών και των dj (όπως το “Child From Mars”  και το “Goldfish” ), είτε πρόκειται για μεγαλύτερης διάρκειας tracks που ξεδιπλώνουν την ενορχηστρωτική και τραγουδοποιητική μαεστρία των Lower Cut (βλ. “Silent Film”),  τα τραγούδια αυτά ξεδιπλώνουν καρέ – καρέ, όνειρα, ευαισθησίες, περαστικές σκέψεις που στοιχειώνουν, σαν σε μια “ταινία” της οποίας νιώθει κανείς ότι κάπου, κάποτε, (τώρα;) αποτέλεσε μέρος.

Μια φωνή που θα μπορούσε να ανήκει σε ένα απόκοσμο ξωτικό του αστικού τοπίου, κιθάρες και ντραμς/μπάσο που πότε σε υποβάλουν, πότε σε προσγειώνουν στην πραγματικότητα, πότε σε παρασύρουν, πλήκτρα που προσθέτουν χρώμα ή/και οδηγούν τις εξελίξεις, διάσπαρτα διακριτικά ηλεκτρονικά στοιχεία, όλα οδηγούν στην τελική κορύφωση του άλμπουμ. Στο καταληκτικό tour de force με τίτλο “Absence”  που καθηλώνει από τις πρώτες κιόλας νότες. Ένα instant classic της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής των ‘10ς, εμπνευσμένο από την ταινία “Memento”, του Christopher Nolan.  

Η φρεσκάδα του ντεμπούτου των Lower Cut συμβαδίζει αρμονικά με την ωριμότητα ενός συγκροτήματος που έχει κατακτήσει τα εκφραστικά του μέσα και γνωρίζει πολύ καλά τι έχει να προτείνει.  

Dream-rock, αναμνηστικό του shoegaze των 90’s ή και του post-punk, ή όπως αλλιώς και να το πεις, οι Lower Cut είναι ένα σχήμα σε εξέλιξη που έρχεται σε αυτήν την πρώτη του κατάθεση να συντροφεύσει το τώρα μας, αλλά και να υποσχεθεί όμορφες ιστορίες για το μέλλον μας.    

Τους Lower Cut αποτελούν οι:  Ειρήνη Αργύρη (φωνή), Βαγγέλης Σταυρουλάκης (κιθάρα), Αλέξανδρος Δαρμής (πλήκτρα, samples, programming), Γιάννης Ευθυμίου (μπάσο, πλήκτρα, programming) και  Βασίλης Μπάλδος (ντραμς).  

Οι Lower Cut είναι ένα ενεργό συναυλιακά συγκρότημα που έχει εμφανιστεί σε πολλά από τα  live stages της Αθήνας, σε Φεστιβάλ (Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής – Αθήνα, Sleep Project – Αθήνα/ Six D.O.G.S,  2Festival –Χανιά) και σε διάφορες δραστηριότητες της φωτογραφικής ομάδας «Διάφραγμα 26». 



Η επίσημη ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ (release party) θα γίνει - σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του – την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στο Six D.O.G.S.  Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Σαν υπογράμμιση για το ιδιαίτερο της βραδιάς, θα εμφανιστεί ως opening act ο Χρήστος Αλεξόπουλος (ιδρυτής και «ιθύνων νους»  της Puzzlemusik) σε μία από τις σπάνιες πλέον προσωπικές live εμφανίσεις του, παρουσιάζοντας ένα ημίωρο σόλο σετ με πιάνο, tapes και found sounds

Το άλμπουμ “Off My Head”  ηχογραφήθηκε στα Artracks Studios. 
Ηχοληψία, μίξη: Αλέξης Μπόλπασης  
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος – Sweetspot Mastering  
Μουσική – Στίχοι – Ενορχήστρωση: Lower Cut 
Παραγωγή: Αλέξης Μπόλπασης  Artwork: Κωνσταντίνος Νησίδης  
Lower Cut photos: Αλέξανδρος Καραΐσκος

To Off My Head κυκλοφορεί σε cd, την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και σε digital μορφή (i-tunes, 7digital, Spotify, Deezer κλπ) μέσα στο Νοέμβριο.  

*οι στίχοι στην πρώτη παράγραφο προέρχονται  από το τραγούδι των Lower Cut “Dreamwalkers”

1 σχόλιο:

akrat είπε...

καλημέρα καλή εβδομάδα