Τρίτη 28 Μαΐου 2013

(Ακούστε τη) Νέα κυκλοφορία: LogOut -Little Things Buried In Concrete


To χειροποίητο ντεμπούτο του, με τίτλο “Paper Plane Flight Recorder”, έκανε την παρθενική του πτήση το 2011. Φέτος ο LogOut επιστρέφει με το δεύτερο album του, “Little Things Buried In Concrete”, σε παραγωγή Χρήστου Λαϊνά.

Αυτή τη φορά ο LogOut επιχειρεί με τα τραγούδια του μια σταδιακή κατάδυση κάτω από τις αυστηρές μπετονένιες επιφάνειες των πόλεων και των ανθρώπινων προσώπων. Το ταξίδι ανασκαφής του “Little Things Buried In Concrete” ξεκινάει από τον επιφανειακό εξωτερικό κόσμο όπου όλοι ζουν σε εμπορικά κέντρα και όλοι αγαπούν τους πάντες (“Newspapers”) και περνάει μέσα από στρώματα καταναλωτισμού (“Global Love”) και αστικής αποξένωσης (“For You”) για να εντρυφήσει αργά στα πιο εσωτερικά κρυμμένα επίπεδα (“Censored Title”) και να καταλήξει στην τελική έκκληση κάθαρσης προς το Τσιμέντο (“Hymn To Concrete”- …Come on concrete, rain all over me…), που αφήνει πίσω της μόνο μια κασέτα με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις αγάπης (“…love you, I love you, I love you, I…”) 

Ο ήχος του “Little Things Buried In Concrete” θα αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη για όσους γνώρισαν τον LogOut από τις «γυμνές» μπαλάντες του “Paper Plane Flight Recorder”. Τα 10 κομμάτια μεταφέρθηκαν στο στούντιο του Χρήστου Λαϊνά όπου ξαναχτίστηκαν με διάφορες ενορχηστρώσεις και μουσικούς. Η κιθάρα και η φωνή έχουν κι εδώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μόνο που η ακουστική ατμόσφαιρα έχει δώσει τη θέση της στον ηλεκτρικό ήχο. Έτσι οι μελωδίες και οι στίχοι του LogOut έχουν φορτιστεί με την ένταση που ήταν αναγκαία γι’ αυτό το album, διατηρώντας όμως το χαρακτηριστικό ύφος του καλλιτέχνη. Το mastering του album έγινε στη Νέα Υόρκη από τον Alan Douches.

To “Little Things Buried In Concrete” κυκλοφορεί σε βινύλιο με bonus cd και σε digital album από την Inner Ear. Ακούστε το ολόκληρο εδώ.

2 σχόλια:

akrat είπε...

καλησπέρα αγαπητέ αύριο θα το ακούσω

Giousurum είπε...

@akrat

καλημέρα φλιελς akrat!! καλή σου ακρόαση!!!