Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Villa Amalias - "Ούτε να κυβερνώ θέλω, ούτε να με κυβερνούν"

Αφού λοιπόν η κυβέρνηση έλυσε όλα μας τα προβλήματα και έφερε σε πέρας την αποστολή της για την εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου (έστω και με έξι μήνες καθυστέρηση), είπε να "καθαρίσει" και το θέμα των καταλήψεων. 

Δεν είναι δυνατόν ο Σαμαράς και οι συν αυτώ να ξεσκίζονται στην δουλειά και να κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν το μέλλον μας και μερικά "κακομαθημένα παιδάκια" να κάνουν καταλήψεις σε κτίρια, να οργανώνουν συναυλίες, να κάνουν προβολές και σε πολλές περιπτώσεις να δημιουργούν καταστάσεις αυτοδιαχείρισης και ξένων προς τα συμφέροντα της χώρας μεθόδων οικονομικής αυτοτέλειας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν χώροι που αντί να μοιράζουν βίους αγίους και τους λόγους του προθυπουργού να διαθέτουν βιβλιοθήκες με κείμενα του Καζατζάκη, του Πεσσόα του Κάφκα κ.α

Ε, για αυτό τον λόγο την Πέμπτη η αστυνομία και η κυβέρνηση αποφάσισαν να εισβάλουν στο κτίριο της γωνίας Χευδεν και Αχαρνών ώστε να απελευθερώσουν ένα ακόμη κτίριο από τους βάρβαρους. Σίγουρα θα ακούσατε θα διαβάσατε και  θα είδατε στις ειδήσεις των ΜΜΕ για τα χιλιάδες μπουκάλια μπυρας που βρέθηκαν στο κτίριο. μαζί μα φωτοτυπικά, μηχανές προβολών κ.α. Όμως δύσκολα θα ακούσατε/είδατε/διαβάσατε για το τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο αυτό. Για το πόσες πραγματικά φορές κράτος,εξουσία, αστυνομία και λοιπά προσπάθησαν να σταματήσουν και να φιμώσουν όχι μόνο την Villa Αmalia αλλά και τόσα άλλα στέκια και παγματικές καταλήψεις.

Αυτό που μας κάνει όλους να ανυσυχούμε δεν είναι μόνο οι "τυχαίες" και επαναλαμβανόμενες επιχειρήσεις τέτοιου είδους αλλά τα λόγια ενός υπουργού, του Δένδια στην προκειμένη περίπτωση:

"...Η Ελληνική Αστυνομία έχει μία υποχρέωση από το Σύνταγμα και τους νόμους. Και το ξαναλέω, έχει την εντολή του Πρωθυπουργού να αποκαταστήσει το αυτονόητο. Να αποκαταστήσει τη νομιμότητα οπουδήποτε και εάν αυτή παραβιάζεται. Δεν λέω ότι έχει ένα εύκολο έργο, δεν λέω ότι αύριο θα γίνουν θαύματα. Αλλά αυτή είναι η εντολή, αυτό είναι το πλαίσιο και αυτό είναι το έργο που θα πραγματοποιηθεί..."

Ο Αντωνάκης που κληρώθηκε να παίξει τον ρόλο του πρωθυπουργού σε αυτό το θεατρικό του παραλόγου και του φόβου, μετά από τους μετανάστες τοποθετεί στο στόχαστρο του κρατικού μηχανισμού και χαρακτηρίζει ώς άνομους και εχθρούς της πατρίδοςτους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Ε. Εντάξει αφού είναι εντολή του Αντωνάκη να πάρουμε το καπελάκι μας και να φύγουμε όλοι. Όχι μόνο από την Villa Amalia αλλά και από την χώρα. Να φύγουμε και να πάμε αλλού να παίξουμε. Να μείνουν εδώ οι γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Περικλή. Οι συνεχιστες του πνεύματος της αρχαιότητας.Αυτοί που θα φέρουν την νέα αυγή στην ιστορία του τόπου. Μιας διαφορετικές και μη φωτεινής αυγής αλλά μιας καθαρά ελληνικής αυγής.

ΕΔΩ η ανακοίνωση για τα γεγονότα και ΕΔΩ η τελευταία (μέχρι τώρα) ανάρτηση στο blog της κατάληψης. 

Εμείς θα επανέρθουμε στα της Villa Amalia με αναρτήσεις σχετικά με μερικές από τις δραστηριότητες του χώρου όλα αυτά τα χρόνια.

8 σχόλια:

Kostas είπε...

ΕΛΛΑΣ ! EΛΛΗΝΩΝ ! ΧΡΗΣΤΙΑΝΩΝ !!!

Ten Thousand Eyes είπε...

Σαμαράς Μιχαλολιάκος Δένδιας Γεωργιάδης Βορίδης, τα αφεντικά τους και όλο το φασιστο-σκυλολόϊ δεν πιστεύουν στην ελεύθερη έκφραση και στην διαφορετικότητα τελεία και παύλα. Όπου βλέπουν άδεια μπουκάλια βλέπουν μολότοφ και όπου βλέπουν χώρους αυτόνομης έκφρασης όπου δρα κυρίως η νεολαία αυτοί βλέπουν συνωμότες και φασαρίες.
Είναι γεγονός πως έχει έρθει μια νέα εποχή και αμέσως μετά τους μοιάζουν στην όψη διαφορετικοί σειρά έχουν όσοι σκέφτονται διαφορετικά. Εννοείται πως δεν πρέπει να λυγίσουμε....

Giousurum είπε...

@Kostas
κάτι μου θυμίζει όλο αυτό. Αλλά μπα..τυχαίο θα είναι....
πάντως και την αστυνομία ΕΛ.ΑΣ την λένε!!!
:)

Giousurum είπε...

@Ten Thousand Eyes
Ποια δημκρατία και πια ελευθερία και ποια αποδοχή τηε διαφορετικότητας...

Tο θέμα μας (και αναφέρομαι στον συφερτό που λες) δεν είναι η ελευθερία. ΤΟ θέμα μας ήτσν να γίνομε προθυπουργοί και υπουργοί...
Τώρα που τα καταφέραμε ΤΕΛΟΣ...

akrat είπε...

καλημέρα

όλα αυτά δείχνουν το τέλος της αθωότητας...

τώρα θέλει παντελόνια και θάρος

μίσος...

Giousurum είπε...

@akrat
καλημέρα....

η αθωότητα μας τελειωσε...

η δημοκρατια αποφάσισε να πεθάνει εδω που γεννήθηκε...

μόνο τα λαμόγια και τα φασιστικά κατάλοιπα επιβιώνουν πλεόν εδώ..

Το παιδί της Πλατείας είπε...

πεθαίνει το παλιο και τώρα αφρίζει απο το κακό του και έρχεται το νέο...νέο ειμαστε εμείς γιουσουρούμ και όχι ο φασισμός και ο ναζισμός...απλά τώρα που έρχονται αλλαγές σε όλα τα επίπεδα οι φασίστες βγαίνουν απο τις τρύπες τους πιο εύκολα
the times are chaging που έλεγε και μια ψυχή στις Η.Π.Α
Καλές γιορτές απο την πλατεία

Giousurum είπε...

@Το παιδί της Πλατείας
τις καλησπέρες μας και τις ευχές μας στην πλατεία και σε κάθε πλατεία.

χτές αποφυλακίστηκαν οι 8 αλλά δεν νομίζω ότι το "κράτος" θα σταματήσει την Αμαλία.

Οι φασίστες και οι αρουραίοι βγαίνουν από τις τρύπες τους όταν τους χρειάζονται ή όταν δούνε φιλικό φως.