Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

(πολιτικοί και ευχές) Τι άλλο να πείς???


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ακούμε τις ευχές των πολιτικών και των κυβερνώντων τη χώρα. Κάθε χρόνο τα ίδια ξύλινα λόγια οι ίδιες επίσημες και υποχρεωτικές ευχές από τους ίδιους ανθρώπους. Είτε ακούς τον έναν ή τον άλλο τα ίδια. 

Υγεία. Ευτυχία.  Ευημερία. Ειρήνη. 

Λόγια για την δύσκολη εποχή που περνάμε αλλά και ευχολόγια και σιγουριά για το υπέροχο μέλλον που μας περιμένει. Φυσικά γίνεται και λόγος για τον δύσκολο αλλά πάντα σίγουρο αλλά και μονόδρομο προς το υπέροχο μέλλον Δρόμος γεμάτος θυσίες αλλά όχι από όλους. Θυσίες από τον λαό για να βγει η χώρα από την δύσκολη κατάσταση κλπ. Και πάντα η αιώνια και κλασική αναφορά στο γεγονός ότι οι Έλληνες στα δύσκολα ενώνονται και τα βγάζουν πέρα κλπ. Στα δύσκολα είμαστε λέει ενωμένοι και πάντα βγαίνουμε νικητές. Ναι όπως είμαστε ενωμένοι το 1821, στου μεγάλους πολέμους, στην Μικρασιατική καταστροφή και την μεγάλη ιδέα, Όπως στον εμφύλιο, την επταετία, την μεταπολίτευση και φυσικά τώρα στην "κρίση".
Οι άνθρωποι αυτοί που μας εύχονται και μας λένε όλα αυτά είναι οι ίδιοι οι οποίοι λίγες ημέρες πριν ή μετά ψηφίζουν την μείωση των μισθών, των συντάξεων, διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες ο πολίτης πληρώνει ακόμη και για έκδοση ιατρικών συνταγών. Είναι οι ίδιοι που από την μια τέτοιες ημέρες είναι πρώτοι στα όποια συσσίτια για τους φτωχούς και άστεγους και που πηγαίνουν στα γηροκομία για επίσκεψη και από την άλλη μειώνουν την σύνταξη των 100€ του ΟΓΑ και αναγκάζουν τους νέους ανθρώπους να φύγουν για άλλες πολιτείες αναζητώντας δουλειά και λίγη από την χαμένη μας αξιοπρέπεια. 

Α..Συγνώμη ξεχάσαμε. Τώρα που μας αναβάθμισαν οι αγορές και οι οίκοι δεν θα έχουμε άλλα προβλήματα. Τέρμα η κρίση. Από αύριο όλα θα πάνε κατ' ευχήν.
Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε. Από εμάς πραγματικές ευχές.

Ότι καλύτερο για τον καθένα μας, την οικογένειά του αλλά και συνολικά για όλους μας. Το μέλλον δεν το καθορίζουν αυτοί που νομίζουν. Το μέλλον μπορεί και πρέπει να το καθορίσει το σύνολο του λαού. Το σύνολο που έχει πραγμτικά καταλάβει το τι σημαίνει κρίση και ανέχεια.


4 σχόλια:

akrat είπε...

καλημέρα

χρόνια πολλά με υγεία

τώρα αισθάνομαι ότι μου πήραν τα όπλα και με βάζουν μέσα στην αρένα με τα λεοντάρια... αυτές είναι οι ευχές των αστών πολιτικών

Giousurum είπε...

@akrat
χρόνια πολλά και ότι καλυτερο φίλε akrat!!!

και Αστοι και πολιτικοί!!!!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλημέρα! Πολλές ευχές για υγεία και δημιουργικότητα τη νέα χρονιά! Οι συνθήκες είναι αντίξοες αλλά πρέπει να το παλέψουμε. :)

Giousurum είπε...

@Μιχάλης Τσαντίλας
Χρόνια Πολλά και καλή μας χρονιά απο όλες τις απόψεις.

Πράγματι πρέπει να παλέψουμε αλλά όχι για την επιβίωση αλλα για την αξιοπρέπεια μας και τις ζωές μας.

καλό απόγευμα