Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

"Κουράγιο Έλληνες" ή "Ξυπνήστε Έλληνες" ?????

σκόρπιες σκέψεις και συσσωρευμένη οργή

Έχει περάσει (λίγο παραπάνω από) ένας χρόνος από την έλευση των "σωτήρων" του ΔΝΤ και εκείνη την "εκπληκτική" ατάκα εκείνου του τυπάκου. "Κουράγιο Έλληνες"!!! Ποιος του ζήτησε συμβουλές και συμπαράσταση δεν έχουμε καταλάβει!!! Σε αυτόν τον χρόνο έγιναν πολλά και ακόμη περισσότερα δεν έγιναν. Σίγουρα από τα σημεία κλειδιά στην όποια διάθεση αντίδρασης έπαιξε εκείνη η αποφράδα ημέρα και "πράξη" έξω και μέσα από το υποκατάστημα της Marfin. Ήταν ίσως η χαριστική βολή σε ένα "κίνημα" που προσπαθούσε να γεννηθεί μακριά (??) από σημαίες και υποκινητές-καπηλευτές. Στην αρχή "πέρασε" η γραμμή του ότι "η χώρα δεν πρέπει να πτωχεύσει γιατί συν τοις άλλοις οι πολίτες θα χάσουν τα λεφτά τους που είναι στις τράπεζες κλπ κλπ κλπ". Ο Έλληνας δεν θέλει και πολύ σε τέτοιες καταστάσεις. Ο συνήθης (δυστυχώς) τρόπος αντίδρασης του έχει την φιλοσοφία του "κάτσε να σωθώ εγώ πρώτα και μετά βλέπουμε για τους άλλους". Δηλαδή μακριά από τον ... (ναι καλά το σκέφτεστε) η φωτιά και όπου να 'ναι. Ναι και φυσικά τα λεφτά αυτά μπορεί να ήταν / είναι κόποι μιας ζωής αλλά κανείς δεν έχει τα (ναι και αυτό καλά το σκεφτήκατε) να μιλήσει για το που μπορεί να βρέθηκαν / βγήκαν πολλά από αυτά τα χρήματα. Και μετά αφού σώσαμε τις καταθέσεις μας (καλά κάνετε και γελάτε) ήρθε και η ώρα του λογαριασμού. Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι μας είπαν ότι σας δώσαμε τόσα, σας σώσαμε (αντε γεια δηλαδή) και τώρα ΣΟΥΖΑ!! ΑΧΝΑ!! ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!! Εμείς θα αποφασίζουμε, θα διατάζουμε και εσείς θα εκτελείται. Η συνέχεια δυστυχώς γνωστή σε όλους μας. ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ. ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ (γιατί στην αντάρα ο λύκος χαίρεται και το εκμεταλλεύεται). Αλλά τα λετάκια μας τα σώσαμε.Και ο λαός (στην ουσία) τίποτα. Εξάλλου και επανάσταση να θέλεις να κάνεις αν δεν είσαι χορτάτος (ή τουλάχιστον να μην πεινάς) δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα. Εκτός αν φτάσεις στην εξαθλίωση. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε τρεις πιθανές αντίδρασης: ή να παραδωθείς τελείως, ή να αρχίσεις να "τρως" τον διπλανό σου για να επιβιώσεις. ή τέλος να πάρεις φόρα και να μην αφήσεις τίποτε και κανέναν όρθιο. Προς το παρόν η πιθανότητα που δείχνει να επικρατεί στην χώρα μας δεν είναι η τρίτη!!! Και πως να είναι?? Πως να επαναστατήσεις όμως όταν πρέπει να κάνεις 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλεις πέρα?? Όταν σε κυνηγάνε τράπεζες, οτε, δεη κλπ ΔΕΚΟ??? Ε?? ΠΩΣ?? Συμφωνούμε αλλά αν δεν επαναστατήσεις εσύ (εγώ, εμείς κλπ) ποιος θα το κάνει?? Ο τραπεζίτης που σε κυνηγά?? Ή η εφορία???

Έπρεπε να περάσει ένας χρόνος και να έρθουν οι Ισπανοί να μας θίξουν με εκείνο το περίφημο αλλά και πετυχημένο "ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες" που ακούστηκε στις πλατείες τους.Κάπως έτσι ξεκίνησε και το διάσημο πλέον κίνημα των αγανακτισμένων. Από την πλατεία πουέρτα δελ σολ της Μαδρίτης λοιπόν σε όλες τις πλατείες της χώρας. Δεν ξέρουμε αν οι Έλληνες ξύπνησαν ή απλώς άνοιξαν τα μάτια τους για λίγο για να αλλάξουν πλευρό. Ο χρόνος θα δείξει. Δεν ξέρουμε καν ο τρόπος αυτός αντίδρασης είναι ο ενδεδειγμένος. Αν θα βγάλει πουθενά ή θα μας βλέπει ο Ολι Ρεν από καμία TV και θα γελά σκεπτόμενος "άστους να εκτονωθούν και από Δευτέρα τα λέμε"!!

Αυτό που ξέρουμε ότι παντού βλέπουμε απογοητευμένους και έντονα προβληματισμένους ανθρώπους. Ακόμη και στις πλατείες αυτές τις ημέρες δεν είναι οι άνθρωποι γεμάτοι ζωντάνια. ενέργεια κλπ. Τους βλέπεις όλους μέσα στην μαυρίλα. Και πως να μην είναι θα μας πείτε!! Ε αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνεις κάποιος σε έναν λαό. Να του αφαιρέσει το δικαίωμα της ελπίδας. Να τον φτάσει σε τέτοιο σημείο που να θεωρεί κάθε προσπάθεια καλυτέρευσης μάταιη!! Και μπορεί όποιος δεν ελπίζει και δεν φοβάται τίποτε να είναι ελεύθερος αλλά ελευθερία χωρίς όρεξη και αγώνα για καλυτέρευση των πάντων δεν είναι ελευθερία αλλά η χειρότερη μορφή σκλαβιάς!!! Και μέσα σε όλα αυτά να υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να τοποθετήσουν την σημαία τους μπροστά στις πλατείες. Ακόμη και τώρα!! Λες και το μεγάλο ζήτημα είναι ποιος θα καρπωθεί μια πιθανή μεγαλειώδη αντίδραση/ξέσπασμα. Βλέπεται στο πρόσφατο παρελθόν (βλ. 7ετία) δεν ήταν και στην πρώτη γραμμή και δεν μπορούν ακόμη να το ξεπεράσουν ενώ κάποιοι άλλοι την εξαργύρωσαν πολύ ακριβά και άλλοι ακόμη δεν μας λένε τι έκαναν εκείνη την εποχή. Άλλοι διάβαζαν και άλλοι έπαιζαν γκολφ στα Παρίσια. Παρόλα αυτά ο ραγιάς έλληνας ζει και βασιλεύει. Τα δυο "μεγάλα" κόμματα αυτή την εποχή δεν συμπληρώνουν μαζί 60%. Κάποιοι πανηγυρίζουν διότι όπως λένε το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δεκαετιών. Εμάς γιατί όμως μας φαίνεται τεράστιο και αφύσικο?? Και μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ πιθανόν σε περίπτωση εκλογών ο "ραγιάς" να ξεχάσει τα πάντα και τα ποσοστά αυτά να πλησιάσουν ή και να ξεπεράσουν το 80% και πάλι (φυσικά μεταξύ αυτών που θα ψηφίσουν). Είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να γίνει αυτό?? Οι κομματικές σημαίες είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν σε ορισμένα μπαλκόνια και αυτό είναι που σε οδηγεί στην απορία "πως είναι δυνατόν αυτός ο λαός να ξεχνά τόσο έυκολα??" Απάντηση μην περιμένετε. Το ερευνά η επιστήμη.

Φυσικά και είναι θέμα παιδείας που λένε και οι σοβαροί στα παράθυρα. Φυσικά είναι και θέμα νοοτροπίας που επίσης πιπιλάνε αλλά το ποιος είναι υπεύθυνος για την παιδεία αυτού του άμοιρου(??) λαού δεν μας λένε. Ναι φταίει και ο λαός που κυνηγούσε μια θεσούλα στο δημόσιο αλλά ποιος του τάιζε αυτές τις ιδέες??? την παιδεία του ο καθής μπορεί να την φτιάξει μόνος του φτάνει να έχει χρόνο και καλή διάθεση. Δεν γίνεται να ασχολείσαι με την αγωγή της ψυχής σου όταν ολημερίς κυνηγάς την επιβίωση και πάντα μένεις ξωπίσω της. Εξάλλου η παιδεία είναι είναι πλέον ακριβό "σπόρ" και απευθύνεται στην "ελίτ"!! Ίσως αυτό να επιδιώκεται. Λαός που μένει απαίδευτος και τρώει ότι τηλεοπτικό και "πολιτισμικό" σκουπίδι του πετάς (αφού δεν του έχεις αφήσει άλλες επιλογές) είναι πιο εύκολο να τον κουμαντάρεις και να μην αντιδρά.

Όταν ο λαός ακόμη στενάζει στα γήπεδα και αποθεώνει τον κάθε τυχάρπαστο που ελέγχει το "παρασκήνιο" και το παίζει μάγκας τι περιμένεις?? Το θέμα μας και αυτό το σαββατοκύριακο είναι να κερδίσει η ομαδάρα μας και όλοι οι άλλοι να πάνε να.... (ναι..ναι..καλά το μαντέψατε). Ξαστεριά δεν ξέρουμε πότε θα κάνει αλλά όσο οι πλατείες και οι δρόμοι θα γεμίζουν ελπίδα υπάρχει!! Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ!!!

Α. Και να μην το ξεχάσουμε. ΟΧΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ και τι θα γίνει.Όπως και δεν ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Μπορεί η λύση να ήταν η εξ αρχής χρεωκοπία αλλά δεν μας εγγυάται κανείς ότι μέσω αυτής θα αυξάναμε π.χ τις εξαγωγές μας (λόγω φτηνών προϊόντων μας) γιατί πολύ απλά η πρωτογενής παραγωγή της χώρας έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Πολύ πριν ακόμη και από το "όλα τα κιλά όλα τα λεφτά". Όταν οδήγησαν τους αγρότες να γίνουν επιδοματο-κυνηγοί και όχι παραγωγοί και τους νεολαίους να ονειρεύονται θέσεις στο δημόσιο και όχι την δημιουργία. Ακόμη και να μας χάριζαν όλο το χρέος δεν είμαστε σίγουροι ότι σε 5-10 χρόνια δεν θα είμαστε στην ίδια ή και χειρότερη κατάσταση. Καλό σας και μας βράδυ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: