Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Συζήτηση με τους deadbeat escapement...

Οι deadbeat escapement μας χάρησαν όμορφες μουσικές στιγμές εδώ στην indie σκηνή του γιουσουρούμ.. Και όπως συμβαίνει με κάθε συγκρότημα ή καλλιτέχνη που ανεβαίνει στην σκηνή μας έτσι και με τα παιδιά είχαμε μια ιδιαίτερη, φιλική και συνάμα ενδιαφέρουσα συζήτηση όχι μόνο για την πορεία τους και στα σχεδιά τους αλλά για την όλη ανεξάρτητη Ελληνική μουσική πραγματικότητα. Για όλους όσοι έχετε δει το "The Clockwork Box" ή έχετε διαβάσει εδώ ή αλλόύ για αυτό σίγουρα θα συμφωνείτε ότι οι deadbeat escapement έχουν πολλά να πούνε με κύριο πάντα "όπλο" την μουσική τους και τις εμφανίσεις τους.. Εμείς δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε παρά μόνο ότι αναμένουμε τα νέα τραγούδια τους καθώς και τις μελλοντικές τους εμφανίσεις...Τα υπόλοιπα ας τα πούνε οι ίδιοι...

1.Θέλουμε, επιτέλους, να μάθουμε τα πάντα για το «περίεργο» λογότυπό σας, το όνομά σας, καθώς και για αυτό το Patra-Athens-Thessaloniki-Warsaw-London, που υπάρχει στην σελίδα σας στο myspace...
Το λογότυπο είναι τα αρχικά των deadbeat escapement (de) . Tα υπόλοιπα τα φαντάζεστε… Πολλές φορές βάζεις σε τίτλο το current status στο myspace . Στο χειμώνα που μας πέρασε συμπέσανε πολλά ταξίδια, ένα mini tour ας πούμε, στα εν λόγω μέρη και έτσι προέκυψε αυτή η περίεργη διαδρομή.

2.Στην σελίδα σας στο myspace υπάρχουν τρία τραγούδια, το Α maze, το patronized και το acts of grace. Αυτά αποτελούν το μέχρι στιγμής ρεπερτόριό σας ή υπάρχουν και άλλα?
Το playlist μας αποτελείται από 18 original tracks. Tα παραπάνω 3 προς το παρόν κυκλοφορούν στο myspace και είναι μέρος αυτών. Στο youtube όμως μπορείτε να δείτε αρκετά από τα υπόλοιπα κομμάτια του playlist, live με εικόνα και ήχο!

3.Και τα τρία σας κομμάτια είναι διαθέσιμα για νόμιμο κατέβασμα (downloading). Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σκεπτικό για αυτή σας την κίνηση?
Δεν μπορείς να κάνεις free download διάφορα άλλα tracks και να χρεώνεις τα δικά σου! Όσοι μπορούν να κατανοήσουν αυτήν την open source τακτική μπορούν πραγματικά να επωφεληθούν από την νέα τάξη ….. πραγμάτων που δημιούργησε το internet στην Μουσική Βιομηχανία. The rest don’t bother……

4.Που πιστεύεται ότι οφείλεται η «μανία» του κατεβάσματος μουσικής (mp3, flac, κλπ)?? Έχει επηρεαστεί η Ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή από το φαινόμενο αυτό??
Στο ότι ο κόσμος ακούει και ψάχνει ακόμα μουσική! Και ναι, την έχει επηρεάσει θετικά . Ποτέ η ανεξάρτητη σκηνή δεν ήταν τόσο προσβάσιμη! Είναι ακριβώς το ίδιο με τις κασέτες που γράφαμε στο σχολείο…μόνο που τώρα είναι πιο γρήγορο…με ευκολότερη πρόσβαση στην ποιοτική πληροφορία με ελάχιστο κόστος.

5.Υπάρχει η σκέψη για κυκλοφορία κάποιου LP ή EP και αν ναι πότε?? Ποια είναι τα μελλοντικά καλλιτεχνικά σας σχέδια?? Να περιμένουμε ανάλογες παραστάσεις με το The Clockwork Box?
Βιασύνη δεν υπάρχει άλλα ούτε και πίεση. Δεν είναι αυτοσκοπός. Όμως είναι στα σχέδια μας να ολοκληρώσουμε ένα φυσικό CD μέχρι την άνοιξη του 2009. Παράλληλα έχουμε προτάσεις από galleries και εικαστικούς φορείς σε Ελλάδα, Κύπρο και Πολωνία για διάφορες art Performances . Το clockwork Box είναι ένα εντυπωσιακό project αλλά όχι το μόνο που σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε.

6.Γιατί πιστεύετε ότι οι "μεγάλες" δισκογραφικές εταιρίες δεν υπογράφουν (εύκολα) συγκροτήματα σαν τους deadbeat escapement?
Δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα. Open Source Rules!!!!

7.Τελικά αυτό που σας ενώνει ως συγκρότημα είναι μόνο η γεωγραφία???
Ίσως και όχι……
Μας ενώνει το ότι συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
Μας ενώνει η κοινή πορεία στις σπουδές .
Μας ενώνουν τα ταξίδια που έχουμε κάνει σε Αγγλία, Πολωνία , Κύπρο και οι εμπειρίες που ζήσαμε σε αυτά.
Μας ενώνουν οι συνεχείς συγκρούσεις μεταξύ μας.
Μας ενώνουν οι μικρές καθημερινές κατακτήσεις που κάνουμε τα τελευταία 2 χρόνια….Οι μικρές καθημερινές αποτυχίες …..
Μας ενώνουν τα Γλυκά!!!

8.Οι εμφανίσεις στην Πολωνία πως προέκυψαν??
Καθαρά από self promotion . Μέχρι τώρα δεν μας έχει βοηθήσει κανένας και γιαυτό δεν έχουμε καμία υποχρέωση σε κανέναν. Ίσως τελικά να είναι και αυτός ένας τρόπος για να αγαπήσεις παραπάνω αυτό που κάνεις!.

9.Στην πόλη σας –Πάτρα- διαφαίνεται ότι υπάρχει ένας οργασμός με την Ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή. Υπάρχουν συγκροτήματα όπως οι Raining Pleasure, οι Abbie Gale, εσείς, οι An Orange End, παλιότερα οι Serpentine κ.α., ενώ και μουσικοί εκτός πόλης π.χ Mary and the Boy, .Pridon κ.α κυκλοφορούν τα άλμπουμ τους σε δισκογραφικές της πόλης (Inner ear, Low Impedance κ.α). Πώς εξηγείται εσείς αυτό που συμβαίνει στην Πάτρα??
It must be on the water……….hehe!

10.Πώς είναι οι σχέσεις σας με τα υπόλοιπα σχήματα της πόλης?
Το μόνο που μας ενώνει είναι η γεωγραφία!

11.Ποιος ήταν ο τελευταίος δίσκος που αγοράσατε??
Woaoy!! Πρεπει να ήταν……το……….1998…….πιο εύκολο να απαντήσουμε είναι το “ποιος είναι ο τελευταίος δίσκος που κατεβάσατε” !

12.Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε αλλά δεν σας το έχουν ρωτήσει ποτέ? Μπορείτε να το πείτε εδώ.
Είναι αρκετά αλλά θα μας επιτρέψετε να επιμείνουμε να τα ψιθυρίζουμε μέσα από τα τραγούδια μας …..

13. Τέλος θα θέλαμε να μας πείτε για την πιο δυνατή στιγμή που βιώσατε ως μπάντα (είτε είναι σε ζωντανή σας εμφάνιση είτε όχι) καθώς και να μας δώσετε το τοπ5 (κατά την γνώμη σας) της Ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής.
Κάθε live και θα κάθε ταξίδι με τη μπάντα είναι μια δυνατή εμπειρία από μόνο του….ωστόσο όλοι συμφωνούμε ότι η live performance στην κατάμεστη Bydgoszcz sport center arena της Πολωνίας είναι κάτι που ξεχωρίζει! Εκεί νιώσαμε ότι όντως η μουσική είναι “κοινή γλώσσα” όλων μας.Μάλλον θα σας κουράσουμε γιατί το δικό μας top5 της Ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής αποτελείται από κυρίως από άγνωστες και ανυπόγραφες μπάντες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Υπάρχει πολύ δυνατό υλικό εκεί έξω.

Πριν σας αφήσουμε απολαύστε τους deadbeat escapement στο sexspear απο την εμφάνισή τους στο bydgoszcz sport center της Πωλονίας.Καλής μας ακρόαση...

10 σχόλια:

Keep Dreaming είπε...

Euxaristoume gia tin enimerwsi :)
kai to proigoumeno thema - anartisi itan poly kalo!

kalo vrady.

Christos είπε...

Μ' αρέσουν :)

Την καλημέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

καλή ανάρτηση.

Χαιρετίσματα.

Giousurum είπε...

@ερΑσιτεχνης ανθρωπος
to eyxaristo paei se auta ta paidia pou grafoun omorfi mousiki kai prospathoun se enan elliniko mousiko kosmo gi KLAMATA...

@Christos
kalosirthes sta meri tou giousurum...psaxe sto youtube exei kai alla videakia tous..

@braininfo
thanx....alla eipame oti ta bravo pane stous mousikous...

quartier libre είπε...

@ ερΑσιτέχνη άνθρωπε,
μπράβο !

:)

κοκκινη κισσα είπε...

Μού ηταν άγνωστοι.
Βρίσκω τήν μουσική τους πολύ καλή ,μού άρεσε ιδιαίτερα!
και τήν δική σου προσπάθεια να μας γνωρίζεις διάφορα ανεξάρτητα μουσικά σχήματα πέραν κατεστημένων δρόμων ,άξια !!!!

καλό βράδυ.

Giousurum είπε...

@quartier libre
xairomai pou se vlepo sta meri mas...
elpizo na sou arese i mousiki tous...

@κοκκινη κισσα
psaxe kai sto youtube gia kapoia videos me tragoudia tous pou den exoun ixografithei akoma kai den yparxoun kai stin selida tous sto myspace....

quartier libre είπε...

@ να είστε καλά !

~ΕΚAΤΗ~ ...φως και παλι φως η ψυχη που μαχεται... είπε...

πολύ καλό Γιούς!την καλησπέρα μου!!!

ATHENA είπε...

ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ 7 ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΙΖΕΙΣ.