Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Kαλώς σας βρήκαμε - The man and the journey

Σύμφωνα με έρευνα που αφορά την ελληνική κοινότητα των ιστολογίων ο αριθμός των ελληνοφώνων blogs ανέρχεται (Δεκέμβριος 2007) στα 26573 ενώ των ενεργών στα 8899. Το Γιουσουρούμ "γεννιέται" μερικούς μήνες (όπως πολλά ελληνόφωνα blogs) μετά την δημοσιοποίηση της έρευνας του Ζαφείρη Καραμπάση. O Καραμπάσης στα πλαίσια της μεταπτυχιακής του διπλωματικής εργασίας με τίτλο «Το blogging στην Ελλάδα: Προφίλ, Κίνητρα και Πρακτικές των Ελληνόφωνων bloggers» παρουσίασε εκτός από εκτενή βιβλιογραφία και στατιστικό δείγμα από 1367 bloggers (δείτε την έρευνα).

Το Γιουσουρούμ δεν έρχεται να αλλάξει την κοινωνία (μακάρι να άλλαζε). Έξαλλου η επανάσταση - η κάθε είδους επανάσταση- είναι εσωτερική ανάγκη και δύσκολα -για πολλούς και διάφορους λόγους- βρίσκει διέξοδο προς την εξωτερική έκφραση. Είμαστε εδώ (ελπίζουμε όχι μόνοι), να συζητάμε και να παρουσιάζουμε -όπως μπορούμε- θέματα που αφορούν στην μουσική, τον κινηματογράφο, την κάθε μορφής έντυπης έκφρασης (λογοτεχνία, ποίηση, περιοδικά κλπ), την οικολογία και ότι άλλο μας κινεί την περιέργεια, και μας συγκινεί. Μακριά από εμάς η υπόδειξη ορθών πολιτιστικών, πολιτικών κλπ απόψεων. Το Γιουσουρούμ δημιουργήθηκε μετά από αρκετή σκέψη και ενώ μεσολάβησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ της ανάρτησης του κειμένου που τώρα διαβάζεται (όσοι τελικά τύχει να το διαβάσετε) και της πρώτης σκέψης γέννησής του. Εδώ θα βρίσκεται θέματα που για οποιοδήποτε λόγο (και ανεξάρτητα την πηγή προέλευσή τους) διαβάσαμε, ακούσαμε και νομίζουμε ότι αξίζουν και την δική μας (μικρή ή μεγάλη δεν έχει σημασία) συμβολή στην διάδοσή τους. Σαν "δώρο" για το καλώς σας βρήκαμε (σε όσους τελοσπάντων μας βρουν) μια πρώτη γεύση των μουσικών μας ακουσμάτων:

THE MAN AND THE JOURNEY είναι το όνομα που επέλεξαν οι PINK FLOYD για τις θεματικές ζωντανές εμφανίσεις τους το 1969. Το πρόγραμμα των εμφανίσεων περιελάμβανε πρώιμα τραγούδια του συγκροτήματος, υλικό που συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας More και το Ummagumma, καθώς και ακυκλοφόρητα τραγούδια. Η ιδέα πρώτο-παρουσιάστηκε στις 14 Απριλίου 1969 στο Royal Festival Hall ως The Massed Gadgets of Auximenes-More Furious Madness from Pink Floyd. Μια περιληπτική έκδοση του ηχογραφήθηκε στις 12 Μαΐου 1969 για το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Top Gear. Η παράσταση στο Άμστερνταμ στις 17 Σεπτεμβρίου αποτελεί την πιο ευρέως παράνομη ηχογράφηση του σόου εξαιτίας της αναμετάδοσής της από τον ραδιοφωνικό σταθμό VPRO. Το THE MAN AND THE JOURNEY παραμένει σχεδόν άγνωστο σε μεγάλο κομμάτι των θαυμαστών των Pink Floyd, ενώ και το ίδιο το συγκρότημα έχει κάνει ελάχιστες αναφορές σε αυτό. Αν και υπήρξαν σκέψεις για επίσημη έκδοση του, αυτό δεν έγινε ποτέ. Όσοι τυχεροί έχετε το συγκεκριμένο bootleg σε βινίλιο φυλάξτε το σε θυρίδα!!!

Εδώ θα βρείτε το THE MAN AND THE JOURNEY (torrent) από την θρυλική παράσταση στο Άμστερνταμ.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλη αρχή!!!

fantasmenios είπε...

άντε καλορίζικος!

Giousurum είπε...

eyxaristo poly fantasmenie. esy kali synexeia. panta tetoia.

Homo Ludens είπε...

Καλώς όρισες!

Giousurum είπε...

eyxaristo homo ludens.ante kai na ta leme syxna/

Yannis Petsas είπε...

Μια χαρά ξεκίνημα, περιμένω να μας πεις κι άλλα. Ευχαριστώ και για την επίσκεψη.
Καλό βράδυ

greendim είπε...

Καλώς σε βρίκαμε! Καλά ποσταρίσματα!...

Lazaros είπε...

Καλή αρχή ...

αν κάποια στιγμή θελήσεις βοήθεια δεν είσαι μόνος...

ONE World

Giousurum είπε...

@LaryT
eyxaristo kai gia tin episkepsi kai gia tin eugeniki prosfora.
Elpizo na ta leme syxnotera.